Over D.B.V. De Stretchers

D.B.V. de Stretchers, ofwel voluit Drienerlose Breedtesport Vereniging de Stretchers is de enige studentensportvereniging in Nederland die zich niet op de beoefening van één bepaalde sport richt, maar haar leden in staat stelt meerdere sporten en spelen naast elkaar te doen.

Er wordt een keer in de week op een vaste tijd getraind. Tijdens iedere training beoefenen we twee sporten, variërend van volleybal en badminton tot unihockey en mertebagbal. Kijk eens naar ons sportoverzicht waar ons repertoire te vinden is of ga direct naar ons rooster om te kijken welke sporten het eerst aan bod komen. Tijdens de zomervakantie wordt er elke maandag om kwart over zeven getraind. Deze trainingen zijn op het Verreveld.

Naast gewone trainingen waar gewoon gezellige wedstrijdjes gespeeld worden, worden er zo nu en dan ook technische trainingen (TT) gegeven, waarbij wat extra wordt geoefend op de verschillende sporten. Ook kennen we specialistenuurtjes (SU), waarbij onder deskundige leiding kennisgemaakt wordt met wat meer buitenissige sporten. Deze uurtjes vinden meestal buiten de reguliere trainingen plaats. Voorbeelden van specialistenuurtjes zijn o.a. vechtsporten, turnen, jongleren, waterpolo, squash en handboogschieten.

Ook nemen we deel aan toernooien in binnen- en buitenland. Denk hierbij aan volleybaltoernooien, breedtesporttoernooien, hardloopwedstrijden, step-estafettes en unihockeytoernooien. Zelf organiseren we ook een groot toernooi, namelijk het ISSTT.

Het belangrijkste voor een Stretcher is het samen gezellig en sportief bezig zijn. De individuele prestatie is van minder belang dan de inzet. Deze grondslag komt ook terug in de vele gezelligheidsevenementen die we organiseren. Natuurlijk zijn er af en toe wat leuke ‘borrels’, maar ook andere dingen als kampeerweekendjes of zeilweekendjes worden niet overgeslagen. De contributie bedraagt € 26- per jaar + verenigingsheffing en je hebt een UnionCard nodig. Maar je kunt gerust een paar keer komen meetrainen!